2008. szeptember 18., csütörtök

Andrássy-kastély, Tiszadob

Eredetileg a nyírbátori túrám alkalmával akartam megnézni a tiszadobi kastély, de Mári (kékmotor) hisztizése miatt nem mertem megállni és megnézni. Útban a Geronimo MC mátészalkai bulijára olyan kérlelő szemekkel néztem S.-ra, hogy végül csak megálltunk, hogy körbesétáljuk.

Ezt a neogótikus-romantikus, a Loire-völgyi kastélyokra hajazó kastélyt Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar Monarchia első külügyminisztere építette 1880-1885 között. Ő létesítette az épület háta mögötti angolkertet is, ami ma is szépen gondozott park és tökéletesen üzemelő szúnyogtenyészet is (brutális szúnyogtámadás áldozatai lettünk). Erre magyarázat valószínüleg az, hogy a parkot kelet felől maga a Tisza határolja. A kastélyból gyermekotthont alakítottak ki, ma üresen áll, ill. időnként rendezvényeket tartanak a falai között.



Sajnos az épületbe nem jutottunk be, de a parkba simán beengedett a portásnéni




Cserébe működött a szökőkút
Köpdösős halat ölelgető szupererős puttó






Bukszuslabirintus, szigorúan laposhasú és mellű kalandoroknak (ja, szúnyogriasztó nélkül egy lépést sem!)

Tim Cope legelésző lovai


Tim egy ausztrál utazó, aki lóháton követte Dzsingisz kán útját Mongóliából Magyarországra, ahol a 3 kazah sztyepp-lovát a tiszadobi gyermekotthonnak ajándékozta. A gyerekek azóta eltűntek, de a lovak maradtak és csodaszépek.



A szabin nők elrablása (a többi asszem már szabadult azóta)

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...