2009. június 22., hétfő

Ann-Margret, a szomszéd zöldebb (motoros) nője

Általában férfiszínészekre jellemző, hogy igyekeznek a motorok iránti szerelmüket átültetni a filmes munkájukba, de szerencsére akad egy-két nő is, aki nem csak azért megy két méternél közelebb egy motoros kétkerekűhöz, mert témát akar szolgáltatni a bulvárlapoknak és tévéműsoroknak. Ilyen például Ann-Margret. Hogy ő kicsoda?

Régebben ment a tévében a Még zöldebb a szomszéd nője című film, melyben Walter Matthau és Jack Lemmon mellett ő játszotta Arielt, a Jack Lemmon által megformált öregkrapek barátnőjét. Megvan? A svéd származású színész-, táncos- és énekesnő egyébként nem különösebben ismert Magyarországon, pedig számos filmben és színpadi show-ban szerepelt.

Első jelentősebb szerepe a Viva Las Vegas című filmben volt Elvis Presley partnereként. Ez a film motorozás szempontjából nem túlságosan releváns (némi robogózást leszámítva), viszont a forgatás után jókat romantikáztak és motoroztak a Királlyal.

A The Cincinnati Kid című filmjének köze nincs a motorozáshoz, viszont ekkor barátkozott össze a filmbéli partnerével, mégpedig a szintén motoros Steve McQueen-nel.


Forrás: BonnevilleAmerika.com


Ténylegesen motorra 1966-ben ül a The Swinger című moziban, ahol egy 500 köbcentis Triumph T100C Tiger kerül a combjai közé. Kettőjük látványa annyira bejön a gyár marketingeseinek, hogy ezek után a színésznő a hivatalos Triumph-reklámok arca lesz.

Ugyanilyen, de már önindítós Triumph szerepel egy későbbi színpadi show-jában, ahol nem körbetáncolják őt a táncosok, hanem körbemotorozzák!



Forrás: itt.


Az 1970-es C.C. and Company című film már kifejezetten „biker movie”, melynek forgatókönyvírója és producere a férje, Roger Smith. A történet szerint Ann ottragad a sivatagban, mert elromlik a kocsija. Motorosok akadnak rá, akik meg akarják erőszakolni, de egyik társuk, C.C. (a magyar származású amerikai focisztár, Joe Namath alakítja) megakadályozza. Később a motoros csapat poénból jelentkezik egy motokrossz-versenyre, ahol Ann egy divatfotózáson vesz részt. Bár a chopperek esélytelenek a pályán, C.C.-nek megtetszik a dolog, és addig edz, amíg meg nem nyeri. Ez annyira kivívja Moon nemtetszését, hogy összeverekszik C.C.-vel, aki elhagyja a motoros klubot. A banda elrabolja a lányt, életéért 1000 dollárt követelnek C.C.től, aki dupla vagy semmi alapon kihívja Moon-t egy döngölt pályás chopper-versenyre. Moon meghal a verseny során, C.C. kihasználja a káoszt, és lelép Ann-nel. Itt szeretném megjegyezni, hogy focisztárság ide, magyar származás oda, én a rosszfiút játszó színészt választottam volna. Sokkal jobban néz ki, mint Namath! :)


Forrás: Cycleworld.com


1971-ben készül el róla az egyik kedvenc motoros képem Douglas Kirkland által, aki a Look magazin megrendelésére fotózza le Ann-Margret-et egy Triumph chopper nyergében, ráadásul menet közben.

Az elmúlt években számos színpadi show-ján megjelent a motoros motívum, még azután is, hogy sikerült alaposan összetörnie magát egy motoros balesetben.

Jelenleg is van egy Harley-Davidson Sportstere, amit az amerikai újságírók jóindulatúan „levendula" színűnek neveznek, szerintem csak simán ronda rózsaszín…


Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...