2009. december 28., hétfő

Taxis angyal

Ezerszer megfogadtam már, hogy nem hagyom magam felbosszantani mások frusztráltságból fakadó kicsinyes, rosszindulatú kirohanásain. Aztán mégis mindig belefutok ebbe, hiába tudom, hogy csak pazarlom az energiámat és időmet, egyszerűen vannak olyan emberek, akik még saját negatív érzéseikben is annyira bizonytalanok, hogy utálni sem tudnak egyedül, szükségük van másokra, hogy segítsenek haragudni rám, barátaimra vagy bárkire. Ennek aztán százféle levetülése van, a friss"kedvencem" az, amikor valaki tücsköt-békát kiabál rám, pedig életében két szót nem beszélt velem, miközben egy kapcsolat működéséhez és nem működéséhez mindig két ember kell. De egészségére.
Szerencsére mindig akad egy olyan momentum, amely rámutat arra, hogy mindezek ellenére az emberek alapvetően jók. A legutóbbi jóember tegnap éjjel jött el egy taxis formájában. Mondjuk jó ómen volt, hogy eleve úgy köszöntött, hogy: "Ááá, a motoros hölgy!"
Ugyanaz a taxis volt, akinek az autójába beszálltam K.J. születésnapi bulijáról hazafelé, majd kb. fél évre rá egy kocsmázás után, amikor már emlékezett rám. Azt sem felejtette el, hogy Quasimodó autónkat lecseréltük az Álcás Kockakaticára, amely pont december 24-én, útban Párkány felé, megmakacsolta magát, és 800 méternél távolabb nem volt hajlandó eltávolodni a házunktól. Némi okoskodás után felmerült, hogy akár benzintolvajok áldozatává is válhatott a kocka formájú és lelkű kisautónk, mivel tuti nem üres tankkal raktam le, 24-én meg már világított a jelzőgomb. A legnagyobb megdöbbenésemre a taxis felajánlotta, hogy akár rögtön megnézhetjük, szívesen alánéz! Hajnali negyed egykor. Leparkoltunk a Kockakatica mögött, és egyből leállította a taxiórát is! Némi ráolvasás, varázsigék mormolása után a kocsink csörgött, zörgött, hörgött, de sikerült beindítani, majd eljuttatni a házunk elé, jótevőm vigyázó szemei láttára. Mindezt csak úgy, egy köszönömért.
Ha valaki ezek után azt gondolná, hogy az angyalok rózsaszín lebernyeges, lúdszárnyas bigék, akkor jobb, ha tudja, hogy alacsony, középkori férfiak nagy bajusszal, és éjszakánként 6x6-os taxit vezetnek Budapesten!




Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...